Nágocs – kirándulás a Zichy-kastélyhoz

A Lulla Baráti Kör nagyszámú csapatának idei tavaszi kirándulása Nágocsra vezetett, ahol Zichy László és Éva jóvoltából megtekinthettük a felújítás alatt álló Zichy-kastélyt.  A grófi házaspár vagyonkezelője az állami tulajdonú kastélynak, 60 évre szóló szerződéssel. Fáradhatatlanul dolgoznak a kastély megmentésén, helyreállításán és élettel, funkcióval való megtöltésén.

A házaspár vezetésével bejárhattuk a kastély folyosóit, megtekinthettük a kialakítás alatt álló étterem és vendégház szárnyat, valamint a felújításra váró fantasztikus akusztikájú báltermet is, amely hangzását a rögtönzött lullai kórus le is tesztelte. Zichy Éva és László részletekbe menően mesélt nekünk a kastély múltjáról és tervezett jövőjéről is, inspiráló élmény volt szavaikat hallgatni.

A látogatás végén egy pirosvirágú vadgesztenyefát ültettünk el a kirándulás emlékére a kastély parkjában a bejárati út mellett. Ezt a fát Zichy Éva választotta ki az ültetésre, hogy párja legyen a közelben álló eddig magányos társának.

A kirándulást Tabon zártuk, ahol a Figura Bisztro pincéjében fogyasztottunk el egy közös ebédet az élmények megbeszélése közben.