Egyesületünkről

A Lullai Baráti Kör 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy összefogja a lullai lakosokat és az onnan elszármazottakat a közösség megőrzése, erősítése céljából.

2007 óta minden évben megemlékezünk a 1947-48-as ki- és áttelepítésről, melyben a falu lakossága jelentősen átalakult. Évente autóbuszos kirándulásokat szervezünk az ország különböző pontjaira (keresztény, kulturális emlékhelyekre), valamint gyalogtúrákat a környéken. Az egyesületünk több új hivatalos turista útvonalat létesített a falu környezetében, mellyel bekapcsoltuk ezt a kiváló természeti adottságokkal rendelkező falut az országos turista hálózatba, ezen utak folyamatos karbantartását is egyesületünk végzi.

Lullán több kiállítás létrehozásában is aktívan közreműködött egyesületünk. A fentieken kívül alkalomszerűen egyéb programok szervezésében is részt veszünk, illetve több Somogy megyei civil szervezettel is aktív kapcsolatot ápolunk. Összegezve a somogyi kistelepülés Lulla vonzerejét, ismertségét és népességmegtartó erejét kívánjuk erősíteni, felhívva a figyelmet a vidéki, természetközeli életforma előnyeire, a hagyományok tiszteletére és a helytörténeti ismeretekre.

Olvassa el az egyesület első 15 évéről készült kiadványunkat:

Elnökség

egyesületi tag

Akiknek sokat köszönhetünk

Csatlakozzon hozzánk

és legyen egy összetartó falusi közösség tagja!

Éves beszámolók